Seksuell Folkeskikk

Hva er egentlig seksualitet? Og hva er god seksuell folkeskikk? I denne podkasten vil vi komme nærmere en seksualitetens «skikk og bruk». Hvor godt forstår vi egentlig egen og andres seksualitet? Hva trenger man egentlig å lære om seksualitet i skolen? Og hva har skam og seksualitet med hverandre å gjøre? Vi spør ekspertene om råd og prøver å finne fellesnevnerne for god seksuell folkeskikk. Podkasten er laget med støtte fra Konfliktrådet.

Listen on:

  • Apple Podcasts
  • Podbean App
  • Spotify
  • Amazon Music
  • PlayerFM
  • Samsung
  • Podchaser

Episodes

Endelig samtykkelov?

Thursday Feb 09, 2023

Thursday Feb 09, 2023

Får vi endelig en samtykkelov i Norge? På tampen av 2022 kom det mange av oss har ventet på: Straffelovrådets forslag til reform av straffelovens kapittel 26 om seksuallovbrudd. Hva er det de har foreslått og hvorfor? Vi spør rådsmedlem og kriminolog May-Len Skilbrei om alt vi lurer på i denne bonusepisoden av Seksuell folkeskikk.

Thursday Nov 17, 2022

Sexolog og programleder Tuva Fellmann er over gjennomsnittet komfortabel med alt som er "flaut". I radioprogrammet Juntafil har hun svart ungdom på spørsmål om seksualitet, kropp og følelser. Nå er hun aktuell med programmet Naked Attraction. I denne episoden hjelper hun oss med å senke terskelen for å snakke om alt fra følelser til fittefis og porno. Hva kan ungdom om seksualitet, hva vil de vite og hvordan kan vi som voksne snakke med ungdom om dette?

Thursday Nov 10, 2022

Hva er fordommer og hvordan er det å bli møtt med fordommer rundt sin egen seksualitet? Sexolog Nanna Klingenberg gir råd til hvordan vi kan forholde oss til egne fordommer og hvordan vi kan bruke et språk som bidrar til å skape trygge rom og åpne samtaler. 
 

Thursday Nov 03, 2022

Hvorfor blir menn omtalt som “det ekstreme kjønn” og hvordan står det til med menns seksualitet? Are Saastad er daglig leder i Reform ressurssenter for menn og aktuell med boka Usynlige menn.

Thursday Oct 27, 2022

Hva er skam? Forfatter, psykolog og forsker Helene Flood Aakvaag hjelper oss med å forstå denne vanskelige følelsen. Hvorfor forbindes ofte skam med seksualitet? Og hvorfor er det sånn at mennesker som har vært utsatt for  seksuelle overgrep kan føle på skam for det som har skjedd. Burde det ikke være omvendt? Hva skal vi egentlig med skammen?
 
 

#Metoo. Hva nå?

Thursday Oct 20, 2022

Thursday Oct 20, 2022

Denne høsten er det fem år siden #metoo begynte å spre seg i sosiale medier. Men hva nå? Vi snakker med Kultur - og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og Likestillingsombud Bjørn Erik Thon om veien videre etter #metoo.
Vil du vite mer om veien videre for din arbeidsplass? Se likestillingsombudets veileder her: https://www.ldo.no/sette-strek/

Thursday Oct 13, 2022

Hva er seksualitet? Og hva er seksuell folkeskikk? Dagens gjest er Elsa Almås. Hun er psykolog, professor i sexologi og oppfinneren av begrepet seksuell folkeskikk.

Intro seksuell folkeskikk

Tuesday Oct 04, 2022

Tuesday Oct 04, 2022

Hva er seksuell folkeskikk egentlig? Det graver vi i hver uke med nytt tema og ny gjest: Elsa Almås, Bjørn Erik Thon, Anette Trettebergstuen, Helene Flood Aakvaag, Are Saastad, Nanna Klingenberg, Tuva Fellmann m.fl skal snakke om blant annet #metoo, menn og seksualitet, skam, ungdom og seksualitet, fordommer med mer. Ny episode hver torsdag fra 13. oktober.

Copyright 2024 All Rights Reserved

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320